donderdag 5 juli 2012

Hoe zal het Higgs en SongPop vergaan?

Het is zomer. Je merkt het meestal aan minder verkeer, minder e-mails, meer toeristen in de stad, vollere terrasjes. Als de zon een keer schijnt natuurlijk. En niet te vergeten aan de nieuwsvoorzieningen, die beduidend minder te melden hebben. Erik Mouthaan van RTL4 ging op bezoek in een mega gevaarlijke gevangenis in Guatemala. Het NOS-journaal brengt weer zomercolumns vanuit alle windstreken. Met als topper de column over gebaren uit Italië! Terwijl we ons verschuilen achter komkommertijd, raast de wereld om ons heen in sneltreinvaart voorbij. Tijd om stil te staan én in actie te komen!

De glazen bol
Soms is het wel lekker om gewoon eens een momentje stil te staan. Iedere dag krijg je zoveel nieuws en wetenswaardigheden te verwerken, dat je bijna vergeet om erover na te denken. Een aantal overpeinzingen van mezelf van vandaag:
  • Hoeveel PVV-ers gaan er nog opstappen of was het slechts een storm in een glas water?
  • Hoe zou het zijn met prins Friso? Hoe moet Mabel nu verder met haar leven?
  • Hoeveel game-hypes gaan er nog volgen voor smartphones? Een half jaar geleden was het nog Wordfeud wat de klok sloeg, daarna kwam Rumble voorbij en nu is SongPop de absolute nummer 1.
  • Wanneer blijft de zon een week lang schijnen en hebben de weersvoorspellers het een dag goed? Mooi weer spelen is ook een vak.
  • Een hologram van 2Pac, verbinding met Andre Kuipers in de ruimte, het Higgs-deeltje ontdekt zonder dat we geïmplodeerd zijn. Moet ik dit aan me voorbij laten gaan of moet ik hier iets mee?
  • Gaat Lance Armstrong dit jaar alsnog gepakt worden op doping? Eindigt een Nederlander in de top 3 van de Tour de France?
  • Hoe lang blijft Roger Federer nog tennissen? Hij heeft zijn absolute hoogtepunt al bereikt, dus kiest hij voor een afscheid aan de top of gaat hij door tot een dieptepunt?
Wie heeft een antwoord? Ik heb echt geen flauw idee. Waarschijnlijk zouden mijn antwoorden ook niet eens in de buurt van de waarheid zitten. Zeker niet als het overeenkomt met mijn voorspellingen van het afgelopen EK. Zweden als kampioen bracht me niet verder dan een nummer laatste in mijn poule.

In actie komen
Nieuws voorspellen is behalve leuk, verder niet heel zinvol. Maar je kunt de zomer natuurlijk wel nuttig gebruiken door bij je bedrijf stil te staan. Is de zomer voor jou een rustige periode? Gebruik die tijd dan voor de marketing van je bedrijf. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder? Weten klanten je te vinden? Is het tijd om je website te verfrissen of om juist een nieuwe doelgroep aan te spreken? Voor zulke vragen is het handig om te overleggen met een marketingexpert. Dit is jouw kans: I like marketing biedt jou een uur gratis marketingadvies!
Ga naar www.ilikemarketing.nl/zomeractie voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten